Preses relīze

dalīties

CMA CGM Group pievienojas Renault Group un Volvo Group, kopīgi nodibinot Flexis SAS – kopuzņēmumu, kas ražos novatorisku elektrisko furgonu paaudzi

• Trīs savas nozares pasaules līmeņa uzņēmumi veido novatorisku un efektīvu tirgus dalībnieku, kas risinās ar vieglā komerctransporta pāreju uz jauniem enerģijas avotiem un pēdējā kilometra loģistiku saistītās problēmas. • CMA CGM Group ne vien piesaista savus klientus, bet ir arī iegādājusies 10 % Flexis SAS akciju un līdz 2026. gadam ieguldīs līdz pat 120 miljoniem eiro. • Renault Group un Volvo Group piederēs attiecīgi pa 45 % akciju kapitāla un tās plāno turpmākajos trīs gados katra ieguldīt 300 miljonus EUR. • Filips DUVRI (Philippe DIVRY) ir norīkots jaunā uzņēmuma izpilddirektora amatā, savukārt Krišnans SUDARARADŽANS (Krishnan SUNDARARAJAN) – direktora amatā. • Flexis SAS atradīsies Francijā, un pilnībā elektriskos furgonus uz savienotās elektroniskās platformas ražos Renault Group Sanduvilas (Sandouville) rūpnīcā Francijā.

CMA CGM Group 2024. gada 22. martā pievienojusies Flexis SAS dibinātājām Renault Group un Volvo Group, lai ražotu jaunās paaudzes elektriskos furgonus. CMA CGM, izmantojot PULSE, savu enerģētikas fondu, iegādājies 10 % Flexis SAS akciju un ir apstiprinājis savu interesi līdz 2026. gadam veikt stratēģiskos ieguldījumus līdz 120 miljonu eiro apmērā. Volvo Group un Renault Group, kurām katrai pieder 45 % Flexis SAS akciju, plāno turpmākajos trīs gados attiecīgi ieguldīt 300 miljonus EUR.


Trīs dažādu nozaru čempionu koalīcija, kas nodrošinās nepieciešamo elektrificēto furgonu ražošanai

Tā kā profesionālie klienti saskaras ar arvien pieaugošu spiedienu klimata pārmaiņu un CO2 noteikumu dēļ, vienlaikus strauji uzplaukstot e-komercijai un loģistikai, rodas jaunas izredzes uz elektrificētiem furgoniem. Paredzams ka elektrificēto furgonu tirgus Eiropā līdz 2030. gadam pieaugs vidēji par 40 % gadā.

Lai apmierinātu šo tirgu, Volvo Group, Renault Group un CMA CGM Group izveidojušas Flexis SAS, tādējādi nonākot transporta un loģistikas nozares dekarbonizācijas priekšgalā. Šo trīs vadošo uzņēmumu koalīcija ar izveicīga jaunuzņēmuma pieeju – Flexis SAS – apvieno pasaules klases automobiļu ražotāju nozares pieredzi un vadošā automobiļu loģistikas uzņēmuma tehnoloģiskās zināšanas.

Visi trīs uzņēmumi ir slaveni, esot vadībā:


•elektroautomobiļu un programmatūras, kā arī vieglo komercautomobiļu ražošanā – Renault Group;

•transporta risinājumos ar pieredzi individuāli pielāgotu pakalpojumu, darbspējas laika un produktivitātes ziņā – Volvo Group;

•loģistikā, it īpaši automobiļu ražošanas nozarē, un kā piegādes ķēžu dekarbonizācijas pionieris – CMA CGM.


Jauna Francijā ražotu vieglo komercautomobiļu paaudze

Automobiļi tiks būvēti uz jaunās pilnībā elektriskā vieglā komercautomobiļa “skrituļdēļa” platformas, kura ar konkurētspējīgām izmaksām nodrošinās augstu modularitāti dažādiem virsbūves tipiem un revolūciju drošības prasībās.

Izmantojot jauno programmdefinēta automobiļa arhitektūru, šis automobilis ieviesīs nebijušas iespējas pārraudzīt piegādi un lietotāja uzņēmuma efektivitāti, loģistikas uzņēmumiem visā pasaulē par 30 % samazinot lietošanas izmaksas.

Šie savienotie pakalpojumi ļaus klientiem izmantot atjauninātu automobiļu priekšrocības visu to kalpošanas laiku. Pats furgons būs izcili kompakts, kas ir ideāli pilsētas mobilitātei, ar augstu pārveidošanas spēju, nodrošinot individuāli pielāgotus risinājumus ar dažādu akumulatora ietilpību, kā arī ar pirmo 800 V arhitektūru tirgū šīs kategorijas automobiļiem.

Automobiļi tiks ražoti Renault Group Sanduvilas rūpnīcā, kurā ir pieredze vieglo komercautomobiļu ražošanā, un tajā

turpmākajos četros gados pieņems darbā 550 darbiniekus.



Datnes lejupielādei

Palieciet kontaktā

Sekojiet mums sociālajos medijos

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes