Preses relīze

dalīties

RENAULT VIEGLO AUTOMAŠĪNU UN KOMERCTRANSPORTA PĀRDOŠANAS APJOMU PIEAUGUMS BALTIJAS VALSTĪS 2023. GADĀ.

• Renault ar 5,3 % daļu noslēdza 2023. gadu sestajā pozīcijā starp automobiļu zīmoliem Baltijas valstīs (Lietuvā, Latvijā, Igaunijā). • Pieauga Renault vieglo automašīnu pārdošanas apjomi. • E-Tech klāsta automašīnas jau veido 16,4 % daļu zīmola produktu klāstā. • Renault Master jau divpadsmito gadu pēc kārtas saglabā līdera pozīcijas savā segmentā un komerctransporta tirgū Baltijas valstīs.

2023.gadā Renault kopumā pārdeva 4 160 automašīnas. Tas nodrošinājazīmolam sesto pozīciju tirgū pēc pārdošanas apjoma (vieglās automašīnas unkomerctransports) ar 5,3 % tirgus daļu.

Salīdzinotar 2022. gadu, pieaudzis Renault vieglo automašīnu pārdošanasapjoms (95 automašīnas), kas veido 3,2 % tirgus daļu.

Biežākizvēlētais Renault vieglā auto modelis bija Clio ar 451 pārdotuautomašīnu (31 % salīdzinājumā ar 2022. gadu). Baltijas valstu autotirgū Clio iekļuva B segmenta TOP4 grupā (11,4 %, no kuriem5,1 % ir hibrīdmodeļi), savukārt Igaunijā šis modelis ierindojās otrajāvietā, bet Lietuvā – trešajā vietā.

Nākamovietu ieņēma Captur ar 416 reģistrētām automašīnām. Šis modelis noslēdza2023. gadu, ierindojoties B-SUV segmenta pirmajā septītniekā (4,3 % daļa no segmenta – 15,1 % HEV) Baltijas tirgū. Igaunijātas iekļuva TOP4.

Renault pasākumi pakāpeniski unkonsekventi ir vērsti uz pilnīgu pāreju uz nulles izmešu piedziņu. Šo mērķiuzņēmums plāno sasniegt līdz 2030. gadam. Šobrīd zīmola klāstā ir gan100 % elektriskie modeļi, gan hibrīdauto. Renault ieņem trešo vietuEiropā elektrificēto automašīnu tirgū.

Plašajāhibrīdauto un elektromobiļu klāstā ietilpst pilnībā elektriskais MeganeE-Tech 100% electric, Kangoo E-Tech 100% electric un ScenicE-Tech 100% electric (atvērti pasūtījumi), kā arī hibrīdauto: ClioE-Tech full hybrid, Captur E-Tech full hybrid, Arkana E-Tech full hybrid,Austral E-Tech full hybrid, Espace E-Tech full hybrid.

Renault E-Tech automašīnu klāstsjau veido 16,4 % no zīmola produktu klāsta. Pieauguši zīmola vadošāelektriskā modeļa Megane E-Tech 100% electric pārdošanas apjomi. Šisautomobilis ieņēma piekto vietu C-EV segmentā Baltijas tirgū.

Renault Trafic Passenger ir TOP2 mikroautobusu segmentā ar 529 reģistrētāmautomašīnām (jeb 23 % no segmenta) Baltijas valstīs, savukārt Lietuvā tas ieņem pirmo vietusavā segmentā.

Master jau divpadsmit gadus ir neapšaubāms līderis furgonu līdz3,5 tonnām tirgū (2023. gadā reģistrētas 1267 automašīnas, kas veido 38,7%tirgus daļu).

Vidējofurgonu segmentā Trafic ieņem pirmo vietu jau divpadsmito gadu pēckārtas.

2023. gada rezultāti apliecina, ka mūsu pieņemtāstratēģija ir efektīva. Pieaug E-Tech elektrificēto automašīnu pārdošanasapjomi. Arī šogad esam priecīgi par mūsu komerctransporta modeļu panākumiem –Master ir neapšaubāms līderis savā segmentā ne tikai Baltijas valstīs, bet arīvisā Eiropā. Ar cerību skatāmies uz jauno gadu, kurā mūs sagaida daudzi jaunumi,tostarp Electric Scenic, Rafale, R5 un jaunais Master – saka Tomašs Mruzs (Tomasz Mróz), Renault izpilddirektorsPolijā un Baltijas valstīs.

2024. gads – Jaunumu gads

Tirgū ir iznākuši atjaunotie Renault Arkana, Espace,gaidāma jaunā Captur modeļa versija. Aprīļa un maija mijā parādīsieselektriskais Scenic, kam sekos jaunais Master un jaunais Rafale.Iznāks arī pilnīgi jaunsC segmenta krosovers. Gada beigās tiks atvērtipasūtījumi R5 modelim.

Datnes lejupielādei

Palieciet kontaktā

Sekojiet mums sociālajos medijos

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes