Preses relīze

dalīties

Fireman Access – glābašanas dienestiem paredzētā, inovatīvā piekluve Renault elektromodelu akumulatoriem.

Renault “Safety Coach” – inovatīvu risinājumu pakete, kas Renault automašīnu lietotājiem nodrošina optimālu drošības līmeni. Sistēma “Safety Coach” sastāv no Fireman Access un īpaša QR koda , kas var būt ļoti noderīgi neatliekamās palīdzības dienestiem.

Tirgū iznākušais elektriskais Renault Megane E-Tech ir vairāk nekā 10 gadu Renault grupas darba rezultāts elektromobiļu jomā, kam apliecinājums ir 400 000 pārdoto automašīnu nobrauktie 10 miljardi kilometru. Group Renault ir celmlauzis un līderis Eiropas elektrisko automašīnu tirgū.


Šī pieredze mudināja Group Renault izstrādāt pilnīgi jaunas drošības sistēmas, piemēram, Fireman Access un QR kodu. Tie var izrādīties noderīgi neatliekamās palīdzības dienestiem.


Drošība bez kompromisiem – Fireman Access


Lai sniegtu bezkompromisu drošību, elektriskajā Renault Megane E-Tech tika izmantota inovatīva sistēma Fireman Access, ko Group Renault izstrādājusi, vairāk nekā 10 gadus sadarbojoties ar ugunsdzēsējiem. Tā ir glābšanas dienestiem paredzēta piekļuves sistēma, kas ļauj ātri “noslīcināt” degošu akumulatoru un nodzēst liesmas 5 minūšu laikā, nevis no vienas līdz trim stundām, kā tas ir elektromobiļu gadījumā. Papildus šim inovatīvajam risinājumam automašīnai zem aizmugurējā sēdekļa ir viegli sasniedzams slēdzis, ar ko avārijas dienesti var atvienot akumulatoru no transportlīdzekļa augstsprieguma ķēdes.


Otrā inovācija – kvadrātkods

Tā ir uz transportlīdzekļa logiem uzlīmēta skenējama uzlīme. Tādējādi glābšanas brigādes iegūst piekļuvi visai tehniskajai informācijai par transportlīdzekli, kas nepieciešama glābšanas operācijā. Šī informācija ir apkopota tā sauktajā avārijas lapā. Sasniedzot bojātu transportlīdzekli, glābšanas brigādes var noskenēt kvadrātkodu un ātri noteikt, vai konkrēta automašīna ir klasiskais hibrīds, uzlādējamais hibrīds vai elektromobilis.


Šī informācija jo īpaši ietver datus par automobiļa konstrukciju, piemēram, vilces akumulatora un gaisa spilvenu novietojums, zonas, kas ļauj ātri un droši pārgriezt virsbūvi utt. Tā ir ļoti noderīga informācija, kas ļauj efektīvāk veikt glābšanas operāciju. Uzzinot šo informāciju, var, piemēram, līdz pat 15 minūtēm samazināt laiku, kas nepieciešams, lai izvilktu pasažierus no avarējuša transportlīdzekļa! Tās ir ļoti dārgas minūtes, kuras var būt izšķirošas cilvēku dzīvību glābšanā.


Group Renault aizsāktā avārijas lapu nodrošināšanas prakse ir veicinājusi pozitīvas pārmaiņas ceļu satiksmes drošībā, jo šīs lapas tagad pieprasa Euro NCAP organizācija, piešķirot pazīstamās zvaigznes. Šis inovatīvais QR kods šogad parādīsies visos Group Renault modeļos Eiropā.


Fireman Access un QR kods ir daļa no Renault “Safety Coach” sistēmas. Tā ir kompleksu risinājumu pakete, kas garantē optimālu drošības līmeni zīmola automašīnu lietotājiem. Zīmola klientu drošība uz ceļiem, bet arī darbinieku drošība darba vietā ir viens no trim galvenajiem sociālās un ekoloģiskās atbildības politikas pīlāriem (kopā ar ekoloģisko pārveidi un sociālo integrāciju), ko Group Renault ievieš kā daļu no “Renaulution” stratēģiskā plāna.



Galerija

Datnes lejupielādei

Palieciet kontaktā

Sekojiet mums sociālajos medijos

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes