Preses relīze

dalīties

RENAULT VALDE APSTIPRINA ALIANSES STABILITĀTES VIENOŠANOS STARP RENAULT UN NISSAN

Jau kopš Renault – Nissan alianses sākuma 1999.gadā tās ilgtspēja, panākumi un pielāgošanās spēja balstās uzņēmumu daļu līdzsvarā, kurš ticis vēlreiz uzsvērts arī Renault valdes sanāksmē 2015.gada 16.aprīlī. Renault un Nissan ilgtermiņa akcionāri un Francijas valdība ir panākuši konstruktīvu vienošanos, kas ir vērsta uz alianses stabilitāti un tās nākotnes attīstības veicināšanu.

Renault valde ir apstiprinājusi stabilitātes paktu, kas balstīts trīs galvenajos punktos:


  1. Francijas valdības papildus balsstiesību princips tiks saglabāts līdz 2016.gada aprīlim, kamēr atsevišķs līgums starp Renault un valdību nosaka tās balsstiesības līdz 17.9% vai 20% gadījumos ar neparasti augstu kvorumu akcionāru pilnsapulcē;
  2. Nissan daļām netiek piešķirtas balsstiesības Renault;
  3. Līgums starp Renault un Nissan nodrošina Renault neiejaukšanos Nissan vadībā.


Francijas valdības balsstiesības tiek ierobežotas visu to lēmumu pieņemšanā, kuri tiek lemti parastajās gada sapulcēs, atskaitot lēmumus par dividendēm, valdības pārstāvju iecelšanu un atlaišanu no amata Renault valdē, kā arī lēmumos par atbrīvošanos no vairāk nekā 50% Renault aktīvu un par ieinteresēto pušu transakcijām, kam nav nepieciešams Francijas valdības pārstāvju apstiprinājums.


Ierobežojumi neattiecas uz ārkārtas gadījumiem kā izmaiņas galvenajā alianses līgumā vai tā atcelšanā, balsstiesību piešķiršana Nissan daļām, pārņemšanas piedāvājumi un jebkura akcionāra, ieskaitot Nissan, 15% sliekšņa pārkāpšana akciju turēšanā vai balsstiesībās.


Renault neiejaukšanās Nissan vadībā attiecas uz Nissan akcionāru lēmumiem par iecelšanu un atlaišanu no amata Nissan valdē, kā arī kompensāciju noteikšanu tās locekļiem un par akcionāru priekšlikumiem, kas netika atbalstīti Nissan valdē.


Renault valdes atbalsts šim līgumam ir pārliecināts solis tuvāk alianses noteiktajam mērķim nākotnē kļūt par vienu no top trīs lielākajiem auto ražotājiem globālajā tirgū.


Līdztekus līgumam, konstruktīvu debašu rezultātā Renault valde vienbalsīgi arī apstiprināja uzticību tās priekšsēdētājam un uzņēmuma izpilddirektoram Karlosam Gosnam.






Datnes lejupielādei

Palieciet kontaktā

Sekojiet mums sociālajos medijos

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes