Preses relīze

dalīties

RENAULT TALISMAN UN JAUNĀ RENAULT MEGANE IEGŪST AUGSTĀKO EURO NCAP DROŠĪBAS VĒRTĒJUMU

Eiropas jauno auto novērtēšanas programmas Euro NCAP neatkarīgie eksperti, vērtējot pasīvo drošību jaunajos Renault Talisman un Mégane, ir piešķīruši abiem auto modeļiem piecas zvaigznes, kas ir maksimālais iespējamais vērtējums. Renault Talisman un jaunā Mégane, kā arī jaunie Espace un Kadjar kopā ir jau četri Renault modeļi, kas šogad ieguvuši maksimālo Euro NCAP drošības vērtējumu. Pateicoties plašajam autovadītāja palīgrīku klāstam, kā arī drošības un brīdināšanas sistēmām, Renault Talisman un Mégane padara pārvietošanos ērtāku un drošāku, ļaujot vairāk uzmanības veltīt braukšanai.

CMF C/D modulārās uzbūves priekšrocības

Renault Espace, Talisman, Kadjar un Mégane modeļiem piemīt CMF C/D modulārās uzbūves drošības priekšrocības, ko sniedz augstas elastības robežas tērauda daļas, sānu sijas un šķērssijas, kas atrodas starp dzinēja nodalījumu un salonu. Viens šāda tērauda kvadrātmilimetrs spēj izturēt 120 kg slodzi.

CMF C/D modulārā uzbūve ietver drošības sistēmas braucēju efektīvākai noturēšanai sadursmju gadījumā, kā arī priekšējos gaisa spilvenus, kuri pielāgojas trieciena tipam un braucēju pozīcijai. Šī iemesla dēļ Talisman un jaunā Mégane ieguva augstu vērtējumu gan pieaugušo, gan bērnu drošības kategorijās. Drošības jostas ir aprīkotas ar spriegotājiem un pielāgoties spējīgiem slodzes ierobežotājiem atkarībā no trieciena stipruma un braucēja ķermeņa uzbūves. Sānu triecienu gadījumos dubultu aizsardzību auto priekšējā daļā nodrošina divi jaunākās paaudzes gaisa spilveni un divi aizkarveida spilveni.


Autovadītāja palīgrīku komplekts

Līdztekus jaunajam Renault Espace, arī Talisman un jaunais Mégane modelis piedāvā plašu autovadītāja palīgrīku klāstu, kas veidots tā lai informētu un brīdinātu braucējus par braukšanas apstākļiem un atvieglotu koncentrēšanos uz auto vadīšanu.

Drošības sajūtai:

-Adaptīvā kruīza kontrole - automātiska ātruma pielāgošana iepriekš izvēlētas distances ievērošanai no priekšā braucošā transportlīdzekļa.

-Aktīvā ārkārtas bremzēšanas sistēma (AEBS) brīdina vadītāju par nepieciešamību bremzēt, lai izvairītos no frontālas sadursmes. Ārkārtas gadījumos bremzes aktivizējas automātiski.

Brīdinot autovadītāju:

-Joslu maiņas brīdinājums.

-Droša attāluma brīdinājums palīdz ievērot pietiekamu distanci no priekšā braucošā transportlīdzekļa.

-Ceļa zīmju atpazīšana ar brīdinājumu par ātruma pārsniegšanu palīdz pielāgot kruīza kontroles ātrumu.

-Aklās zonas uzraudzības sistēma brīdina vadītāju ar vizuālu signālu, ja kādā no auto aklajām zonām atrodas citi transportlīdzekļi.

Vieglai auto vadīšanai:

-Krāsains Head-up displejs vadītāja redzeslokā informē par palīgrīkiem, pārvietošanās ātrumu un navigācijas norādēm.

-Tuvo/tālo gaismu pārslēgšanās ir automātiska un neprasa vadītāja īpašu uzmanību.

-Aizmugurējie, priekšējie un sānu parkošanās sensori, atpakaļskata kamera un Easy Park Assist brīvroku parkošanās palīgsistēma.

Renault inovācija: Drošības sistēma pret izslīdēšanu zem drošības jostas

Pēdējo piecpadsmit gadu garumā Renault ir strādājis pie inovatīvas tehnoloģijas kā novērst braucēju izslīdēšanu zem drošības jostas frontālā trieciena gadījumā. Testēšanai tiek izmantoti specifiski veidoti manekeni ar elastīgākiem cirkšņu apvidiem, lai varētu pārbaudīt situācijas, kas ir pēc iespējas tuvākas reālajai dzīvei. Tāpat rūpīgs darbs tiek veikts sēdekļa ergonomikas un drošības jostu nostiprinājuma pozīcijas uzlabošanai. Drošības sistēma pret šāda veida izslīdēšanu šogad ir tikusi iekļauta arī Euro NCAP protokola kritērijos, kas ar katru gadu kļūst aizvien striktāki.


Datnes lejupielādei

Palieciet kontaktā

Sekojiet mums sociālajos medijos

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes